Održan trening osoblja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Granične policije BIH

    U utorak je u prostorijama školskog centra Međunarodnog aerodroma Sarajevo, održan trening osoblja za rad sa putnicima potpuno i djelimično oštećenog vida.

    Treningu su prisustvovali radnici Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju,  sektora za sigurnost i zaštitu, Sektora razvoja, tehnike i standardizacije, Sektora aerodromskih usluga, predstavnici Granične policije BIH kao i članovi Tima Danova projekta.

    Prisutnima su prezentovani načini na koji se komunicira sa slijepim i slabovidnim osobama, poteškoće sa kojima se susreću prilikom putovanja avionskim i drugim prijevozom, te ponuđena rješenja pomoću kojih se ove poteškoće mogu otkloniti.

    Za provedbu treninga bili su zaslužni predstavnici Hrvatskog saveza slijepih kao partneri DANOVA projekta za Inovativne usluge prijevoza za slijepe i slabovidne putnike u Dunavskoj regiji.

    Također je urađena  evaluacija/testiranje Pilot projekta, u sklopu kojeg su predstavnici Udruženja slijepih RH obišli pristupne tačke za slijepe i slabovidne u Terminalu B.